Mousetales selger bærekraftige tekstil leker og andre produkter i 100% ren bomull fra en kvinnebedrift på Sri Lanka

Mousetales - historien bak - Bærekraftige tøyleker og bomullsprodukter

MouseTales. Det begynte med tre Barefoot-mus kjøpt på åttitallet.

 

Da jeg fikk mitt første barnebarn for snart ti år siden, hentet jeg fram en kasse med gamle leker. Lekene hadde støvet ned i årevis og det viste seg at det meste var plastsøppel – med unntak av tre små tekstilmus. De hadde klart seg bra. De var like fine og fargerike som da jeg kjøpte dem til datteren min for over tretti år siden.

 

Det første barnebarnet bodde i Brooklyn. Da hun var ni måneder (og jeg selv syvhundreogførtiseks) tok jeg et halvt års permisjon fra lærerjobben, leide meg hybel i nabolaget hennes og  ble dagmamma for barnebarnet mitt. Med meg i kofferten hadde jeg tre små mus. Sjekk Granny Nanny in Brooklyn  http://vfosheim.blogspot.com 

Da halvåret var over,ble to mus med tilbake til Skien. Den tredje musen hadde fått permanent opphold i Brooklyn. Nå foregikk mye av kontakten vår på FaceTime-en totalt meninglsøs øvelse for et lite barn. Litt tilfeldig begynte vi å hente fram musene når vi snakket sammen. De kunne oppdatere hverandre på hva som skjedde i hverdagene våre på hver side av Atlanteren eller bare oppføre seg tullete slik at barnebarnet lo. Takket være musene ble det faktisk mulig for farmor å ha skikkelig kontakt med barnebarnet via skjermen – og for oss fungerer musene som støttekontakter på tvers av generasjoner og over store hav.

 

Nå har musene vært våre gode hjelpere i fem år.

I Brooklyn har det kommet en lillesøster og jeg er også blitt mormor til to herlige jenter i Oslo.Musene engasjerer samtlige i rollespill og tøys og moro.

Sist jeg skulle hjem fra Brooklyn ble det litt hektisk aktivitet før avreise. En mus var borte og risikerte å komme for seint til flyet. Svigerdatter lo litt av alt oppstyret og bemerket riktig nok hvilken viktig rolle musene har spilt i familiens liv de siste åra. Så begynte vi å google dem for å se om de fremdeles ble produsert og i tilfellet hvor. Søket førte til Sri Lanka og en fargerik dame på nitti.Barbara Sansoni. Like gammel som moren min og som dronningen av England. Edel årgang. Jeg sendte henne bilder og fortalte henne vår lille historie. Hun ble veldig begeistret for henvendelsen, og slik startet min lille import av bærekraftige barneleker og tekstilprodukter fra Sri Lanka. Tekstilmus i ren bomull fra Sri L. De er farget uten giftstoffer og de er CE-merket. De produseres av kvinner som lønnes anstendig.

 

Selv har jeg startet Mousetales, et enkeltmannsforetak, tatt nettkurs i enkel tollbehandling og plutselig har jeg huset fullt av fargerike smågnagere. Nå håper jeg flere kan få glede av dem.

Etter hvert ble en hagebod har kraftig oppgradert til lager/utsalg, nettbutikk etablert og vareutvalget eser ut. I skrivende stund finnes det bla 24 stoffruller à 30 meter i den tidligere boden. Hver gang Barefoots fantastiske eksportsjef Srianthi sender bilder av nye design blir jeg like fristet og til dags dato kan jeg si at ikke en eneste vare fra Barefoot har vært noe mindre enn perfekt. At Barefoot pr i dag har mange hundre kvinner sysselsatt,og at deres nitide opplæringsarbeid aldri tar slutt er motivasjon i seg selv.Men for meg er det produktene som motiverer aller mest.Opplæringen som drives skaffer lønnet arbeid til hundrevis av kvinner. De sitter både i egne hjem og på vevsentre og forvalter på ypperlig vis eldgamle lankesiske vevtradisjoner. Men produktene deres er på ingen måte tradisjonelle. Barefoots grunnelgger Barbara Sansoni var kunstutdannet, og hun sørget for at stoffene som ble fremstilt var laget i samarbeid med landets mest spennende og dyktige designere.

For tre år siden skulle jeg bli pensjonist.Jeg hadde absolutt ingen andre planer og gledet meg til det. Hvis livet til da hadde vært all work and no play (not), så skulle det snart bli all play and no work.Og selv om jeg aldri ble ordentlig pensjonist, så var det akkurat det som skjedde. Hverdagen har blitt en fargeterapi som ingen ende vil ta.

Playtime!

 

 

 

Velkommen til Mousetales 🐭

 

Produkter

Kolleksjoner

Kontakt

Hjem

 

 

Tilbake til bloggen