Er du glad i farger?

MouseTales er en liten norsk startup med tilholdssted i Skien og i skyen. Drevet av en fargeglad pensjonist med interesse for tekstiler. Møtet med de håndvevde stoffene fra Barefoot,og kunnskapen om deres årelange engasjementet for å skape bærekraftige kvinnearbeidsplasser på Sri Lanka,satte en stopper for pensjonisttilværelsen før den egentlig hadde begynt. Ta en titt under,så kanskje du skjønner hvorfor.Når du handler produkter fra Barefoot bidrar du til å trygge kvinnearbeidsplasser på Sri Lanka.

Velkommen!

Har du spørsmål, svarer jeg så fort jeg kan på sms 98658855, og befinner du deg i Skiensområdet er du mer enn velkommen til å stikke innom.Ring gjerne for avtale.

Slik handler du hos MouseTales

Du bestiller som vanlig i en nettbutikk, men siden MouseTales har et begrenset lager ønsker vi ikke forhåndsbetaling. Derfor kommer faktura på epost når varen er innfridd.Frakt legges til ved kassen,pr. februar 2024 er frakt kr 73 for små pakker og kr 135 for større pakker. Vi følger vanlige regler for angrefrist, og med mindre det er en feilsending eller størrelse må byttes, må kjøper dekke all porto. Du er velkommen til å ringe eller sende sms hvis du har spørsmål (98658855).

One of a Find

Denne kåpen heter Applique Robe. Den er helt unik og finnes bare i ett eksemplar! Håndsydd med tett i tett av fine detaljer . Et utrolig kunstverk,egentlig, som alltid burde henge på utstilling. Pris 2500.

KJØP

Nytt i nettbutikken

Fra en liten kvinneeid bedrift i India kommer disse lange,flotte håndtrykte Kanthajakkene. Fine på fest eller som morgenkåpe. En størrelse. Belte i livet og påsydde gode lommer. Jeg har bare ett eks i hver farge

Finn ut mer

Fri frakt?

"There ain't no such thing! "Fri frakt betyr bare at frakten er bakt inn i prisen på produktet og kanskje satt på anbud til underbetalte sjåfører.

Her prøver vi å holde tunga rett i munnen og satser på gammeldags post som du må hente selv. Porto koster aldri mer enn kr 129.

Kanskje på tide å innføre begrepet "slow" netthandel?

Ingenting går til spille

Jeans brukes og produseres over hele verden og her er avskjær fra slik produksjon benyttet i håndvevde matter og ryer. Sertifisert "goodweave" for etisk produksjon.

Se mer

MouseTales

Wow!

Disse heldige musene havnet i fingrene til tusenkunstneren Christine. Ballkjoler i tyll med paljetter, kåpe med perlebroderi à la Chanel. Til å miste pusten av!

Jeg håper flere kan bli inspirert av Christines kreativitet. Mange barn har stor glede av å lage klær til små venner.

Barbara Sansoni : " Matching is mediocre, clashing is divine!"

(1928-2022)

Dette er Barefoot

For mer enn 60 år siden ble Barbara Sansoni i Colombo på Sri Lanka kontaktet av nonnene i et lokalt kloster. Sansoni var utdannet kunstner.Hennes sans for farger hadde allerede satt henne på kartet.

Nonnenens henvendelse gjaldt de mange marginaliserte kvinnene - ofte enslige mødre-uten inntekt.

Sammen begynte klosteret og Sansoni en fagopplæring i tradisjonelle vevteknikker. Dette ble opprinnelsen til de karakteristiske tekstilene fra Barefoot som har gått sin seiersgang over hele verden.

Etter endt opplæring arbeidet kvinnene i vevsentre, eller de fikk alt produksjonutsyr bragt hjem til seg. Slik kunne kvinner på landsbygda forsørge familiene sine uten å måtte forlate dem.

Siden 1964 har mange hundre kvinner på denne måten fått muligheten til å skape et bedre liv for seg og sine familier.Mange av dem er hovedforsørgere for familiene sine.

Historien om Barefoot er et eventyr, men her var ingen tryllestav, resultatene er oppnådd ved målrettet innsats og stolthet fra alle involverte.

Og eventyret fortsetter. Stadig nye generasjoner knyttes til Barefoot sin virksomhet. Barefoot har to ganger vunnet eksportprisen i dette folkerike landet. Ikke basert på kvantum men på kompromissløs kvalitet i opplæring og produksjon.

 • Photocredit@serendipcrafts

  The teaching of skills

  ...mostly taking work to women,not bringing women to work...

 • The weavers

  We assert no timepressure on our handweavers or needlewomen. They are not cheap substitute for machinery which is why our things are expensive and will last a lifetime

 • Color

  Color is our passion and we are proud of our brave development in it in cotton handloom.Creating, rather than following markets.

 • Design

  Design is our commodity,we produce it in fabric.